Statistiche web

art News - ©Photo-News

Θυγατρική σελίδα του καναλιού στο Youtube "Wind-up"
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργαστήρι MailArt του ευρωπαϊκού προγράμματος “Mail Art 4 Seniors:

©Photo-News
Δημοσιεύθηκε από σε art News · 15 Μάρτιος 2023
Εργαστήρι MailArt του ευρωπαϊκού προγράμματος “Mail Art 4 Seniors: Επιμορφωτικό πρόγραμμα δημιουργικής αλληλογραφίας (MailArt) για την αντιμετώπιση της μοναξιάς και της απομόνωσης” 21 Απριλίου 2023 - ώρα 20.00 στο Cafe Bazaar, Παπαμάρκου 34-36, Πλατ. Άθωνος, Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος MailArt4Seniors που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ε.Ε. (Project id: 2021-1-LT01-KA220-ADU-000030408), το Fix In Art διοργανώνει μία Ενημερωτική εκδήλωση & Workshop την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 και ώρα 20.00 στο Cafe Bazaar Παπαμάρκου 34-36, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των στόχων και αποτελεσμάτων του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος σε καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικούς συλλόγους, κοινωνικούς λειτουργούς που ασχολούνται με ηλικιωμένους, επαγγελματίες που εργάζονται σε οίκους φροντίδας ηλικιωμένων, γηριατρικούς ψυχολόγους, γηριατρικές νοσοκόμες, καλλιτέχνες που προσφέρουν εργαστήρια σε ηλικιωμένους, εθνικές αρχές, σχετικά Υπουργεία, Φορείς, περιφερειακά γραφεία κ.λπ., Εθνικοί και Ευρωπαϊκοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων χωρίς αποκλεισμούς και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς Το εργαστήριο θα χωριστεί σε 2 βασικά μέρη:

● Το θεωρητικό πλαίσιο του έργου και η επίδρασή του στην καθημερινή ζωή των ηλικιωμένων. Την παρουσίαση θα κάνει η κ. Εβίτα Σταύρου, εικαστικός, υπεύθυνη καλλιτεχνικών και πολιτιστικών προγραμμάτων και Πρόεδρος του Fix In Art.
● Ένα πρακτικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους Mail Art έργο. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr) από τον Βασίλη Καρκατσέλη, εικαστικό, τον Θανάση Ράπτη, φωτογράφο και την Ντοροτέ Μεσάντερ/ Dorothée Mesander, Collage artist..

Η συμμετοχή στην Εκδήλωση είναι δωρεάν, είναι απαραίτητη, όμως, η δήλωση συμμετοχής, δεδομένου ότι το Εργαστήριο που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης! Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα:

https://forms.gle/2QkLhqSF3ZYTNhjZA Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2314054506 (καθημερινές από τις 10.00 πμ έως τις 18.00). Cafe Bazaar Παπαμάρκου 34-36, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη (Τηλέφωνο: 2310 241817)

Λίγα λόγια για το MailArt4Seniors
To ΜailArt4Seniors επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός νέου καινοτόμου προγράμματος μη τυπικής κατάρτισης για εκπαιδευτές ενηλίκων (κοινωνικοί λειτουργοί που ασχολούνται με ηλικιωμένους, επαγγελματίες που εργάζονται σε γηροκομεία, γηριατρικούς ψυχολόγους, γηριατρικούς νοσηλευτές, καλλιτέχνες που προσφέρουν εργαστήρια σε ηλικιωμένους) να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να αντιμετωπίσουν την απομόνωση και τη μοναξιά, να εξασφαλίσουν την προσωπική τους ευημερία, να διατηρήσουν την κοινωνική τους ζωή και να απολαύσουν μια ποιοτική καθημερινή ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσω δραστηριοτήτων mail art.

Η τέχνη της αλληλογραφίας (Mail Art) είναι ένας συνδυασμός μορφών τέχνης, ένας συνδυασμός κειμένου, εικόνων, ήχων και χειρονομιών. Το MailArt μπορεί να οριστεί ως μια συλλογή όλων των μορφών τέχνης, που κυμαίνονται από αυτοκόλλητα, καρτ ποστάλ, σφραγίδες από καουτσούκ, φακέλους, γραμματόσημα καλλιτεχνών, χρήση τηλεφώνου, τηλεγραφήματα – έως σκίτσα, πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά, φωτογραφίες, φωτοτυπίες, στένσιλ, κολάζ, αντικείμενα τέχνης, κασέτες ήχου και βίντεο, υπολογιστές και ούτω καθεξής.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2023. Στην διάρκεια των 2 αυτών χρόνων πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και δύο συναντήσεις όπου παρουσιάστηκαν τρόποι εκπαίδευσης και διδασκαλίας μεθόδων εκμάθησης τεχνικών που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων. Η πρώτη συνάντηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας και η δεύτερη τον Οκτώβριο του 2022 στην Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφίες από την συνάντηση στην Μαδέιρα, Πορτογαλία, όπου πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των εκπαιδευτών από την κάθε χώρα εταίρο του προγράμματος και εκμάθηση της τεχνικής Mail Art σε 10 ηλικιωμένους συμμετέχοντες από το Κοινοτικό Κέντρο Ηλικιωμένων «Casa São José της πόλης Câmara de Lobos της Μαδέιρα.
Φωτογραφίες από την συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάστηκαν οι 6 ενότητες του εκπαιδευτικού εργαλείου του προγράμματος, σε 25 συμμετέχοντες, εκπαιδευτές και άτομα ηλικίας 60+ από τις χώρες των Οργανισμών-Εταίρων, και πραγματοποιήθηκαν 3 εργαστήρια Mail Art από την Ελλάδα, Φινλανδία και Πορτογαλία.

6 Ευρωπαϊκές χώρες - 6 Εταίροι:
1. Modus – design|craft Φινλανδία
2. FixinArt – Ελλάδα
3. EDUKACINIAI PROJEKTAI - Λιθουανία
4. STANDOutEdu – Κύπρος
5. RAQUEL LOMBARDI CULTURAL & SOCIAL SOLIDARITY ASSOCIATION – Πορτογαλία
6. IIAPHS - International Institute of Applied Psychology and Human Sciences – Ιταλία

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος https://mailart4seniors.eu/index.php/el/home-gr/

Λίγα λόγια για το ΦΙΞ In Art Το ΦΙΞ in art τα τελευταία 10 χρόνια αποτελεί ένα ξεχωριστό ορόσημο για τη Θεσσαλονίκη με τις δράσεις που διοργανώνει τόσο καλλιτεχνικές, όσο και κοινωνικές. Κεντρικοί στόχοι η προώθηση της καλλιτεχνικής έκφρασης, η προσφορά, η μάθηση, η ανταλλαγή των ιδεών και η σύνδεση των ανθρώπων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια
©copyright design and developer 2010-2023 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο