art News - ©Photo-News

©photo-news.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sigma Fisheye 15mm f/1,4 DG DN Art για εντυπωσιακά πλάνα 180°

©Photo-News
Δημοσιεύθηκε από σε photo News · 27 Φεβρουάριος 2024
Μαζί με τον super telephoto 500mm f/5,6 DG DN OS η Sigma, με την ευκαιρία της έκθεσης CP+ στη Υοkohama, ανήγγειλε το fisheye 15mm f/1,4 DG DN Art με κάλυψη full frame και οπτικό πεδίο 180ο απευθυνόμενο στην αγορά των full frame mirrorless.

Ο φακός είναι πλήρους κάδρου και όχι κυκλικός οπότε είναι κατάλληλος για εντυπωσιακά πλάνα (με καμπυλότητα πεδίου) όπως μεγάλα τοπία, αρχιτεκτονικά, extreme sport κλπ.

Χάρη στο πολύ φωτεινό διάφραγμα f/1,4, ο φακός ενθαρρύνει τη νυκτερινή φωτογραφία. Στην δομή του συναντάμε 21 οπτικά στοιχεία σε 15 ομάδες, ανάμεσα στα οποία τέσσερα FLD, τρία SLD και δύο ασφαιρικά για την διόρθωση γεωμετρικών και χρωματικών σφαλμάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε κατά τη σχεδίαση στην αντιμετώπιση σφαλμάτων κομητοειδούς θάμβωσης, παράμετρος που επηρεάζει ειδικά την αστροφωτογραφία ώστε ο φακός να μπορεί να αξιοποιηθεί από τους φωτογράφους του είδους.

Σημειώνουμε ότι στη γκάμα της Sigma υπάρχει και ultrawide 14mm f/1,4 DG DN (διορθωμένος rectilinear) που μαζί με τους wide 20mm f/1,4 και 24mm f/1,4 σειράς Art αποτελούν τα “βαρειά όπλα” της εταιρίας στους ευρυγώνιους prime υψηλών απαιτήσεων.

Η οδήγηση του autofocus γίνεται με μοτέρ τύπου High response Linear Actuator (HLA) ενώ η πλησιέστερη απόσταση εστίασης είναι 38cm.

Ο φακός έχει κάποιες ιδιομορφίες όπως το πολύπλοκο καπάκι με χώρο για φίλτρα τύπου ζελατίνας που τοποθετούνται στο πίσω στοιχείο καθώς και πρόβλεψη για εξάρτημα heater retainer που χρησιμοποιείται στο πολύ κρύο για αποφυγή συμπύκνωσης στο εσωτερικό. Zυγίζει 1.360γρ και έχει διαστάσεις 104x158mm.




Δεν υπάρχουν σχόλια
©copyright design and developer 2007-2024 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο