art News - ©Photo-News

©photo-news.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sigma 500mm f/5,6 DG DN OS Sports για φωτογράφους σπορ και φύσης

©Photo-News
Δημοσιεύθηκε από σε photo News · 24 Φεβρουάριος 2024
Oι super telephoto αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία στα φωτογραφικά οπτικά. Τους περιβάλλει ο μύθος του “εξωτικού” και του “professional”. Όλοι τους θαυμάζουν σαν κάτι δυσπρόσιτο και καταπληκτικό που τους χρησιμοποιεί μόνον μια ανώτερη κάστα φωτογράφων με ειδίκευση σε δύσκολα αντικείμενα όπως αγώνες, δράση, άγρια φύση κλπ. Και βέβαια είναι ακριβοί, ειδικά αυτοί με τα πιο ανοικτά διαφράγματα. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρείται η τάση να σχεδιαστούν κάποιοι φακοί στα “πολλά κυβικά” με λίγο πιο αργό διάφραγμα (μικρότερη φωτεινότητα) με σκοπό τη μείωση των διαστάσεων και της πολυπλοκότητας.

Στην φιλοσοφία αυτή εντάσσεται ο νέος super telephoto 500mm f/5,6 DN DG OS της Sigma που ανήκει στη σειρά Sports (την τρίτη σειρά του εργοστασίου, μετά τις σειρές Art και Contemporary) και θα παράγεται σε μοντούρες Sony FE και L-mount (με κάλυψη full frame). O νέος τηλεφακός της Sigma ζυγίζει 1.370γρ. αρκετά λογικό βάρος για την κατηγορία των 500mm και περιλαμβάνει κολλάρο προσαρμογής σε τρίποδο (υπενθυμίζοντας έτσι στους χρήστες τον κίνδυνο camera shake). Βέβαια σε φωτογραφήσεις στο χέρι με σχετικά αργές ταχύτητες κλείστρου το ενσωματωμένο οπτικό stabilizer που υποστηρίζεται με νέους αλγόριθμους ΟS2, προσφέρει βελτίωση ως 5stop.

Προβλέπονται δύο λειτουργίες OS, Mode1 για γενική χρήση και Mode2 για panning. “Eνδοσκοπώντας” το φακό βρίσκουμε ότι αποτελείται από 20 οπτικά στοιχεία σε 14 ομάδες, ανάμεσα στα οποία τρία τύπου FLD και δύο SLD. Επίσης με τα δύο κυρτά στοιχεία χαμηλής διάχυσης LD στο εμπρός μέρος μειώνονται κατά πολύ οι χρωματικές εκτροπές και περιορίζεται το φυσικό μήκος. Οι μηχανικοί της Sigma κάνουν ειδική μνεία στα εξαιρετικά διαθλαστικά χαρακτηριστικά της σχεδίασης ώστε να αποφεύγεται τελείως η εμφάνιση φαντασματωδών ειδώλων και φαινομένων θάμβωσης που υποβαθμίζουν την οπτική απόδοση. Η οδήγηση του autofocus επιτυγχάνεται με ειδικό μοτέρ HLA(High response Linear Actuator). H πλησιέστερη απόσταση εστίασης είναι 320cm. στις δύσκολες αποστολές στα σπορ και τη φύση, ο φακός δοκιμάζεται στα όρια των εξωτερικών συνθηκών σε σκόνη, υγρασία, μηχανικούς κραδασμούς κλπ. Η κατασκευάστρια εταιρία έχει προβλέψει την αδιαβροχοποίηση με τσιμούχες σε όλα τα ευαίσθητα σημεία δηλ. μοντούρα, δακτυλίδι manual focus, φυσικά χειριστήρια κλπ.

πηγη:photo.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια
©copyright design and developer 2007-2024 ©NikosT. All rights reserved
Επιστροφή στο περιεχόμενο